Matematik

Et andengradspolynomium f(x)=ax^2-2x+c går gennem punktet (-1,3) a) Benyt punktet til at finde a

07. september 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a)Et andengradspolynomium  f(x)=ax^2-2x+c går gennem punktet (-1,3) a) Benyt punktet til at finde a

b)Ved at bruge punktet og d formlen, find da konstanten c 

hejii hvordan løser jeg opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2023 af peter lind

Hvad er d formlen?


Svar #2
07. september 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

det vil jeg også gerne vide 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2023 af SuneChr

Mon ikke (- 1 , 3) er toppunktet, som andengradspolynomiet går igennem?
For toppunktet (x0 , y0) gælder:
x0 = - b/(2a)     y0 = - d/(4a)
Vi har da
- 1 = - b/(2a)   og  3 = - (b2 - 4ac)/(4a)
Indsæt heri b = - 2, som vi kender,  og løs de to ligninger med a og c.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2023 af M2023

#1...Hvad er d formlen?

 Sikkert diskriminant formlen, som nævnt i #3. 


Skriv et svar til: Et andengradspolynomium f(x)=ax^2-2x+c går gennem punktet (-1,3) a) Benyt punktet til at finde a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.