Fysik

Venlig sjæl søges. Hjælp til at få enhederne til at gå op!

11. september kl. 18:05 af Bibidibabedibuu - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har virklig brug for hjælp!

Jeg skal isolere modstanden (målt i ohm) i liningen. Som man kan se på billedet kan jeg godt finde et svar man kan ikke finde ud af hvordan enhederne skal gå ud med hinanden, således det kun er ohm der står tilbage.

Der er to lininger.

Første er:

0.018636 = xUnit('Omega')*2Unit('A^2')/((0.101*Unit('kg'))*4184*Unit(('J')/('kg'*'degC')))

Anden er:

0.51040 = xUnit('Omega')*120Unit('s')/((0.101*Unit('kg'))*4184*Unit(('J')/('kg'*'degC')));

Håber viklig der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig. Tak på forhånd 


Svar #1
11. september kl. 18:05 af Bibidibabedibuu

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september kl. 18:20 af peter lind

Jeg kan ikke læse din tekst; men godt se billederne.

Du skal bare gange med det der står i tælleren og og derefter dele ligningen med henholdsvis sekunderne og amperene.

Enhederne kommer ikke til at stemme med mindre tallene har en passende enhed


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september kl. 18:26 af ringstedLC

#0:

#1:


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september kl. 18:31 af ringstedLC

Vedhæft lige et godt billede af opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september kl. 20:23 af Eksperimentalfysikeren

Hvis x skal være modstanden, skal der ikke stå enheden Ohm efter x. Enheden er indeholdt i x. Hvis x er 2Ohm, skal der ikke stå x Ohm, for det ville være 2OhmOhm.

Du kan ikke i disse ligninger få enhederne til at gå ud, så der kun er modstanden tilbage. Der indgår en varmekapacitet, men ingen temperatur, der kan eliminere temperaturenheden. Det ser ud til, at du mangler en faktor et eller andet sted i ligningerne.

Vedhæt et billede af opgaven, sådan som foreslået ovenfor.


Svar #6
12. september kl. 12:20 af Bibidibabedibuu

Kan ikke rigtig vedhæfte en opgave, da det er til en rapport.

Har fået af vide at enhederne kan gå ud med hinanden således at der kun er ohm tilbage.

Svar #7
12. september kl. 14:38 af Bibidibabedibuu

Jeg har alså dundet R ud fra min proportionalitetsfaktor, som raporrten om juoles lov indbyder til, men kan ikke få enhederne til at passe - har dog fået afvide at det kan lade sig gøre.


Svar #8
12. september kl. 14:39 af Bibidibabedibuu

.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september kl. 15:13 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er tallet på venstre side?

Det ser ud til, at du i tælleren vl have effekten. Den er R*I2.

Du skal muligvis benytte, at J=ΩA2.

Du har en enkelt størrelse, hvor grader indgår i enheden. Hvor er den anden størrelse?

Det ville være en hjælp, hvis du laver en liste over de størrelser, du har i formlerne, og deres størrelse og enhed. Der er så én, du ikke kender, men som du skal finde; skriv dens værdi og enhed som x. hvis det er modstanden, så skriv R=x.


Svar #10
12. september kl. 16:16 af Bibidibabedibuu

Tallet på venstre side er min proprsionalitetsfaktor, som jeg isolere R ud fra - fordi som du kan se på det billede jeg vedlage før, er R en del af proprsionalitetsfaktor.

Jeg kan vel ikke benytte, at J=ΩA2, da Ω skal forblive tilbage

Der er ikke en anden størrelse hvor grader indgår i enheden, man skal på en måde omskrive det aligevel


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september kl. 21:48 af Eksperimentalfysikeren

Hvilken enhed har venstresiden? Hvor kommer den fra? Er det fra en graf? I så fald, hvilke størrelser er afsat langs de to akser?

I den formel, du har lænket til, står der en række størrelser. Hvad er det i din formel?

ΔT = ?

Δt = ?

R = ?

I = ?

m = ?

c = ?


Svar #12
13. september kl. 14:48 af Bibidibabedibuu

Jeg er nu blevet gjort opmærksom på at der selvfølgelig også var enhed på hældningskorificenten, men nu kan jeg få J til at forsvinde. 

Har vedlagt et billede af situasionen i begge lininger


Svar #13
13. september kl. 14:48 af Bibidibabedibuu

Her er det andet


Svar #14
13. september kl. 20:32 af Bibidibabedibuu

Her
Vedhæftet fil:IMG_4799.jpeg

Svar #15
13. september kl. 20:33 af Bibidibabedibuu

Og her
Vedhæftet fil:IMG_4800.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. september kl. 20:07 af Eksperimentalfysikeren

Fortæl, hvad forsøget går ud på. Vis de rå data, alle rå data.

Du har omtalt en proportionalitetsfaktor, men ikke nævnt, hvad det er, der er proportionalt med hvad.

Du må give os alle data, ellers kan vi ikke hjælpe dig.


Svar #17
14. september kl. 22:07 af Bibidibabedibuu

Strømstyrken (A)
Δt/s ΔT/ °C
0 0
60 0,2
120 1,2
180 2,3
240 3,6
300 4,7
360 5,9
420 7
480 8,1
540 9,6
600 10,6

og den anden måleserie 

Konstant tid (s)
I^2/A^2  ΔT/ °C
0 0
1 0,4
4,41 1,6
8,94 5,2
16,24 7,8
26,52 13,5


Svar #18
14. september kl. 22:10 af Bibidibabedibuu

Graf 1


Svar #19
14. september kl. 22:10 af Bibidibabedibuu

Graf 2


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. september kl. 23:56 af Eksperimentalfysikeren

Jeg ser lige, at jeg har en fejl i #9. Der skla stå:"J=ΩA2s".

Kan det passe, at du har varmet 0,101kg vand op med et elektrisk varmelegeme med den ukendte modstand x, som du så skal finde?

Jeg regner med, at det er tilfældet i det efterfølgende.

Du benytter energibalance:

mcΔT = RI2Δt, hvor

m er vandets masse, c er vandets specifikke varmekapacitet, ΔT er temperaturstigningen, R er den ukendte modstand, I er strømstyrken og Δt der den tid, strømmen er sluttet.

Jeg ser først på graf 2.

Her har du afbildet ΔT som funktion af Δt. Du får en hældningskoefficient, a, på 0,018636 K/s (Det er nemmere at skrive K, Kelvin, end ºC, så det gør jeg i det følgende).

Du kan deraf få a = RI2/(mc)

Med enheder har du så:

0,018636K/s =\frac{R\cdot 2A}{0,101kg\cdot4184J/kgK}

Isolerer du R, får du:

R=\frac{0,018636K/s\cdot 0,101kg\cdot 4184Jkg^{-1}K^{-1}}{(2A)^{2}}

Ser vi alene på enhederne, får vi (efter forkortning):

Enheden af R = J/(s A2) = Ω A2 s/(s A2) = Ω


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.