Matematik

Parallelforskydning af grafer

14. september kl. 22:02 af HA2004 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan være behjælpelig med vedhæftede opgave? På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september kl. 23:17 af M2023

#0. Jeg indsætter billedet. Benyt at k·ln(x) (k ≠ 0) går gennem (1,0), at ln(x-2) er forskudt langs x-aksen i forhold til ln(x), og at ln(x) + 2 er forskudt langs y-aksen i forhold til ln(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september kl. 23:33 af ringstedLC

\begin{align*} g(x) &= 2\,\ln(x)=2\cdot f(x) \\ g(1) &= 2\,\ln(1)=0=\ln(1)=f(1) \\\\ h(3) &= \ln(1)=f(1) \\\\ k(x) &= f(x)+2 &&\Rightarrow k(1)=f(1)+2 \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september kl. 08:47 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} g(x)=2\cdot \ln(x)=2\cdot f(x)\\\\ h(x)=\ln(x-2)\textup{ er }f(x)\textup{ parallelforskudt med parallelforskydningsvektor}\begin{pmatrix} 2\\0 \end{pmatrix}\\\\ k(x)=\ln(x)+2\textup{ er }f(x)\textup{ parallelforskudt med parallelforskydningsvektor}\begin{pmatrix} 0\\2 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: Parallelforskydning af grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.