Matematik

Vælg mu = 2.5 og tegn grafen til x_n for x_0 = 0.01, x_0 = 0.1, x_0 = 0.3 og x_0 = 0.5. Hvilket mønster ser du?

17. september kl. 10:36 af ItsJiozx - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder fast i en opgave, som skal løses ved brug af Maple. Det er opgave 4.3.27 a) i bogen Kalkulus. Hvilke kommandoer skal jeg bruge?

Opgave teksten er på norsk:

Vi skal se på en modell for utviklingen til en dyrebestand som kalles logistisk vekst. Den enkleste vekstmodellen er eksponentiell vekst der bestanden b_n etter n perioder er gitt ved b_(n+1)=mu*b_n der mu er et tall litt større enn 1.

Denne modellen er imidlertid urealistisk over lengre perioder fordi den tilsier at bestanden vokser ubegrenset. I logistisk vekst erstatter vi (*) med b_(n+1)=m*b_n*(1-(b_n/B)) der B er en bæregrense for bestanden. Innfører vi den relative bestanden x_n=b_n/B, kan (**) skrives x_(n+1)=mu*x_n*(1-x_n)

Vi skal se litt på hvordan x_n utvikler seg for forskjellige verdier av parameteren mu.

a) Velg mu = 2.5 og tegn grafen til x_n for x_0 = 0.01, x_0 = 0.1, x_0 = 0.3 og x_0 = 0.5. Hvilket mønster ser du?


Svar #1
17. september kl. 12:18 af ItsJiozx

OBS: (indtegn 25 punkter i hvert tilfælde).


Skriv et svar til: Vælg mu = 2.5 og tegn grafen til x_n for x_0 = 0.01, x_0 = 0.1, x_0 = 0.3 og x_0 = 0.5. Hvilket mønster ser du?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.