Matematik

Areal af

29. september kl. 12:17 af MHJ04 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse opgave b, formuleringen udfordrer mig lidt. Er der nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak

Se opgave vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september kl. 12:51 af M2023

#0. Indsætter billede.

Se eventuelt: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1944153.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september kl. 19:22 af Christianfslag

I den første opgave (opgave a)), bedes du finde arealet af det rødskravede område når størrelsen på x er 2. Her går jeg ud fra, at du har betragtet hele firkanten som værende en størrelse med et areal givet ved

A_{firkant}=l\cdot b=10\cdot 6=60

Og samtidigt har du betragtet den hvide trekant som værende en størrelse givet ved

A_{trekant}=\frac{1}{2}(l\cdot b)=\frac{1}{2}(x\cdot 6)=\frac{1}{2}(6x)=3x

Hvilket, når x opfylder at x = 2, vil give dig

A_{trekant}=3\cdot 2=6

Hvoraf du endeligt har udregnet arealet af den røde figur ved

A_{roed}=A_{firkant}-A_{trekant}=l\cdot b-\frac{1}{2}(x\cdot b)=60-6=54

I det ovenstående har vi nu allerede svaret til spørgsmål b!

Vi har jo netop opstillet at

A_{roed}=A_{firkant}-A_{trekant}

Hvilket kan omskrives til

A_{roed}=l\cdot b-\frac{1}{2}(x\cdot b)

Som yderligere kan reduceres ved at faktoriserer b udenfor parentes

A_{roed}=b\cdot (l-\frac{1}{2}x)

I vores tilfælde kender vi allerede b og l og kan da opstille den endelige funktion

A_{roed}=6\cdot (10-\frac{1}{2}x)

Håber dette var til hjælp!


Skriv et svar til: Areal af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.