Matematik

Sammenhæng mellem fordoblingskonstant pg fremskrivningsfaktor (a)

05. oktober 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Hej. Er i gang med en afl. og ville høre om dette er korrekt forstået ift. sammenhængen mellem en graf fordoblingskonstant og fremskrvsningsfaktoren:


Fordoblingskonstanten i bakterievæksten refererer til den tid det tager for antallet af bakterier at fordoble sig - den angiver hastigheden af baketeriepopulationens vækst.
Jo mindre fordoblingskonstanten er, desto hurtigere vil antallet af bakterier fordobles, og omvendt desto større fordoblingskonstanten er, desto langsommere vil antallet af bakterier fordobles..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2023 af mathon

Ja
         


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2023 af mathon

men ikke helt:

                              \small \small T_2\cdot \ln(a)=\ln(2)


Svar #3
05. oktober 2023 af hfstudentt

Tusinde tak for svar.

Blev bare lidt i tvivl om, hvorvidt det var formuleret forståligt. :-)

Skriv et svar til: Sammenhæng mellem fordoblingskonstant pg fremskrivningsfaktor (a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.