Matematik

Efterspørgsels

12. oktober 2023 af Morerbedst - Niveau: A-niveau

Hej Jeg skal løse disse opgaver. Kan nogen vise mig, hvordan jeg skal gøre?

Indkomstelasticitet 
E_Y=Y/Q  ∂Q/∂Y samt E_(P_A )=P_A/Q  ∂Q/(∂P_A ), der er krydspriselasticitet.
Efterspørgslen er givet ved følgende funktion
Q=500-3P-2P_A+0.01Y
P_A=30 ;Y=5000 og P=20

Beregn mængden Q
Beregn E_Y
Beregn E_(P_A )

Jeg tænker, at Q = 500- (3*20) – (2*30) + 0,01*5000 = 430 - Er det korrekt?

Hvordan kommer jeg videre?

Givet følgende efterspørgselsfunktion Q=  (P_A·Y)/P^2 
Beregn E_Y=Y/Q  ∂Q/∂Y
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2023 af MentorMath

Hej, 

Jeg har aldrig haft om overstående på studiet. Tænker, at du måske skal sætte spørgsmålet under "økonomi", hvis der er et emne der hedder det, nu hvor det handler om elasticitet :))


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2023 af MentorMath

Hvis det er de delvis afledede, er ∂Q/∂Y en lidt sjusket skrivemåde, da de variable hedder henholdsvis P og Y? Det bør, vil jeg mene, angives som ∂Q(P,Y)/∂Y.


Skriv et svar til: Efterspørgsels

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.