Matematik

Hvad er sandsynligheden for, at mindst en klasse trækker faget ”tysk”, når ovenstående gælder?

12. oktober 2023 af heløjsovs42 - Niveau: 9. klasse

Hvordan regner jeg det ud? Er der nogen der har en simpel formel jeg kan følge?

Der skal trækkes 1 fag ud af en pulje på 7 fag, hvor et af de 7 fag er "tysk".

Der er 4 klasser i årgangen.

Klasserne trækker uafhængigt af hinanden, så en, to, tre eller fire klasser kan trække faget, uden at den/de sidste klasser trækker det.

Hvad er sandsynligheden for, at mindst en klasse trækker faget ”tysk”, når ovenstående gælder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Sandsynligheden for at en klasse trækker tysk er 1/7.

Sandsynligheden for at en klasse trækker noget andet end tysk er 6/7.

P(mindst en klasse trækker tysk) = 1 - P(ingen af klasserne trækker tysk) = 1 - (6/7)4 = 0,46


Skriv et svar til: Hvad er sandsynligheden for, at mindst en klasse trækker faget ”tysk”, når ovenstående gælder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.