Matematik

1c) Bestem hvornår medlemstallet vil være halveret i forhold til 2002 hvis udviklingen fortsætter på samme måde.

16. oktober 2023 af hjælp200124 - Niveau: B-niveau

Hej, 

Kan nogen hjælpe med 1c og 1d. Jeg har lavet en lineær regression udfra den data som jeg har fået. Men jeg ved ik hvordan jeg udregner c og d. Opgaven og grafen er vedhæftet forneden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2023 af peter lind


Svar #2
16. oktober 2023 af hjælp200124

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2023 af peter lind

Du har ikke angivet hvad spørgsmål c og d er.

Din graf ser lidt mærkelig ud.

På y-aksen står der antal år år2002

Jeg kan ikke se nogen fornuftig ligning på plottet.

kurven viser voksende værdier, mens tallene viser faldende værdier

Jeg gætter på at du har tastet dine data forkert ind. Hvad har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2023 af peter lind

Dine  data i #0 stemmer ikke overens med dem i #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2023 af Eksperimentalfysikeren

Du har benyttet søjlerne A og B til grafen. Du skal bruge A og C eller B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2023 af mathon

\begin{array}{llllll}&\textup{Model:}\\&& y=127873\cdot 0.965548^t\\\\&\textup{Halveringstid:}\\&& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(0.965548)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2023 af mathon

                                f\left ( t_o+n\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=\left( \frac{1}{2}\right )^n\cdot f(t_o)


Svar #8
17. oktober 2023 af hjælp200124

skal den så se sådan her ud? men cas gider ikke lave en linær reggresion til mig, så jeg kan ik se forskriften som jeg jo skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2023 af Anders521

#8 Hvordan ved du, at udviklingen skal være lineær? Vedhæft et billede af opgaven.


Svar #10
17. oktober 2023 af hjælp200124

her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2023 af Anders521

#10 Så udviklingen skal være lineær. For at få TI-Nspire til at lave en lineær model gør du følgende (hold vinduet med "Liste og regneark" aktiv)

1) Vælg Dokumentværktøjer → Statistik →  Lineær Regression (a+bx);

2) Vælg de relevante kolonner;

3) Tryk Ok;

Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil:Lineær regression.png

Svar #12
17. oktober 2023 af hjælp200124

Tak, når jeg forsøger at gøre det kommer det her frem


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. oktober 2023 af ringstedLC

#12:

Du har nok ikke valgt de rigtige kolonner.


Svar #14
17. oktober 2023 af hjælp200124

når jeg så vælger dem så står der sådan her, har du prøvet det før?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. oktober 2023 af Eksperimentalfysikeren

I billedet vedhæftet #8 har du tilføjet tre år, der ikke er med i det foranstående og du har angivet dden en faktor 1000 mindre end de andre. Det giver problemer med regressionen. Desuden har du tilføjet et år nederst. Det er sikkert det, der giver fejlmeldingen.


Svar #16
17. oktober 2023 af hjælp200124

jeg forsøgte at starte helt om, syntes du det ser rigtigt ud?


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. oktober 2023 af Anders521

#16 Ja, billedet ser rigtigt ud. Vi får den samme model.


Svar #18
17. oktober 2023 af hjælp200124

Tusinde tak for hjælpen


Skriv et svar til: 1c) Bestem hvornår medlemstallet vil være halveret i forhold til 2002 hvis udviklingen fortsætter på samme måde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.