Matematik

Hvordan tegner jeg denne funktion på geogebra?

22. oktober 2023 af laurahansen4343 - Niveau: A-niveau

Hej er der en, der kan hjælpe med med, hvordan jeg skal tegne grafen for y på geogebra eller Maple. Jeg har virkelig svært ved det. Jeg har fundet en forskrift for y. Dog kan jeg heller ikke finde ud af, hvordan jeg skal løse b. Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2023 af StoreNord

Skriv     0.0000001*x*(60000000-x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2023 af ringstedLC

I GG vises bla. logistiske ekspontialfunktioner ikke altid som det ønskes.

Tegn linjen y = 3.600.000, højreklik på "Tegneblokken" og vælg "Vis alle objekter".

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} y(t) &= \frac{6\cdot 10^{6}}{1+e^{-10^{-7}\,\cdot\, 6\cdot 10^{6}\,t}} \\ &= \frac{6\cdot 10^{6}}{1+c\cdot e^{-0.6\,t}} \\ y(0)=30 &= \frac{6\cdot 10^{6}}{1+c\cdot e^{-0.6\,\cdot\,0}} \\ 30 &= \frac{6\cdot 10^{6}}{1+c}\Rightarrow c=\frac{6\cdot 10^{6}}{30}-1=199999 \\ y(t) &= \frac{6\cdot 10^{6}}{1+199999\cdot e^{-0.6\,t}} \end{align*}

b)

\begin{align*} y(t) &= 6\cdot 10^{6}\cdot 0.6 \\ t &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: Hvordan tegner jeg denne funktion på geogebra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.