Matematik

Renter

03. november 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Opgaveformulering er vedhæftet nedenfor.

Jeg ved, ag svaret er Bank B, men hvis jeg skal argumentere for det, er det så ikke bare fordi, den har den højeste rente?
Vedhæftet fil: IMG_0258.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2023 af StoreNord

Du skal sammenligne, hvor meget kapitalen har udviklet sig til efter 4 år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2023 af mathon

\begin{array}{llllllllllll} \textup{Opsparing efter 4 \aa r:}&\left\{\begin{matrix} \textup{Bank A}&6000\cdot 1.03^4&=&6\,753.05 \\\textup{Bank B}&6000\cdot 1.0035^{48}&=&7\,095.54 \\ \textup{Bank C}&6000\cdot 1.009^{16}&=&6\,924.84 \end{matrix}\right. \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2023 af ringstedLC

\begin{align*} 1.0035^{\,4\,\cdot\,12} &> 1.009^{\,4\,\cdot\,4} &&> 0.03^{\,4} \\ r_B\quad &> \quad r_C &&> \quad r_A \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2023 af StoreNord

Vedhæftet fil:Renter.png

Svar #6
03. november 2023 af hfstudentt

er det bare fordi, at vi i bank B efter 4 år vil have den højeste opsparing ud af de tre???


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2023 af ringstedLC

Ja. Der er ikke opgivet andre forskellige vilkår end renten ved de tre banker. Og du går vel efter den største opsparing.


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.