Matematik

Spørgsmål til opgave vedr. kæderegel for funktioner af to variable

04. november 2023 af Jens2354 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har fået følgende opgave:
Antag, at g1 : R → R og g2 : R → R er C1 -funktioner, som opfylder g1(0) = 1, g1'(0) = 1, g2(0) = −1, g2'(0) = 1/2 . Lad f : R2 → R være givet ved f(x, y) = x*e^(x^2−y^2) , og h(t) = f(g1(t), g2(t)). Hvad er h'(0)? 

Altså man skal jo bruge kædereglen, men jeg har lidt svært ved at få det sat ordentligt op, da vi kun har fået g1 og g2 ift. punkter, og altså ikke selve funktionerne. Er der nogen der kan hjælpe mig med at vise hvad jeg overser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2023 af M2023

#0. Se eventuelt denne opgave. Får du opgivet facit-muligheder?


Svar #2
04. november 2023 af Jens2354

#1. Yes jeg er givet følgende svarmuligheder:
? −1 ? π ? 2 ? 1/4e2 ? 0 ? 4

Den anden opgave hjalp meget. Jeg benyttede samme fremgangsmåde og kom frem til det rigtige svar - så mange tak for hjælpen :)
 


Skriv et svar til: Spørgsmål til opgave vedr. kæderegel for funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.