Matematik

bestemmelse af f(g(t)1,g(t)2)

08. november 2021 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er kørt fast i denne opgave. Er der nogle som har nogle hints til at komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af Soeffi

#0. Hvor er du kørt fast?


Svar #2
08. november 2021 af louisesørensen2

Jamen, jeg forstår faktisk kun at jeg skal bruge kædereglen af flere variable, men jeg har ingen idé om hvordan jeg kommer i gang med opgaven.

Har prøvet at opskrive reglen, men det eneste jeg med sikkerhed kan indsætte i udtrykket er -4\pi=\frac{\partial f}{\partial g_{1}}*\frac{dg_{1}}{dt}+\frac{\partial f}{\partial g_{2}}*\frac{dg_{2}}{dt}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2021 af Soeffi

#2. Der er tale om en funktion i een variabel:

h(t) = g1(t)·g2(t)·cos(g1(t)+g2(t))

h'(t) = g1'(t)·(g2(t)·cos(g1(t) + g2(t))) + g1(t)·(g2(t)·cos(g1(t) + g2(t)))' = 

g1'(t)·(g2(t)·cos(g1(t) + g2(t))) + g1(t)·(g'2(t)·cos(g1(t) + g2(t)) - g2(t)·sin(g1(t) + g2(t))).

h'(1) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2021 af Soeffi

#3...h'(1) = ...

g1'(1)·(g2(1)·cos(g1(1) + g2(1))) + g1(1)·(g'2(1)·cos(g1(1) + g2(1)) - g2(1)·sin(g1(1) + g2(1))) = -4π ⇔

g1'(1)·(2π·cos(0 + 2π)) + 0·(g'2(1)·cos(0 + 2π) - 2π·sin(0 + 2π)) = -4π ⇔

g1'(1)·2π·cos(2π) = -4π ⇔ g1'(1)·2π = -4π ⇔ g1'(1) = -2 


Skriv et svar til: bestemmelse af f(g(t)1,g(t)2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.