Matematik

bestemme førstekoordinate

04. november 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med opgave a? Kan jeg ikke rbuge toppunkmformlen efter at have fundet diskriminanten eller hvordan vil i bestemme deet?


Svar #1
04. november 2023 af SkolleNørd

#0

Kan nogle hjælpe med opgave a? Kan jeg ikke rbuge toppunkmformlen efter at have fundet diskriminanten eller hvordan vil i bestemme deet?

Jeg vil have hjælp til at beregne opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2023 af ringstedLC

a) Diskriminanten er unødvendig:

\begin{align*} T &= \bigl(x_T,y_T\bigr)=\left ( \frac{-b}{2\,a}\,,\frac{-d}{4\,a} \right ) &&\textup{formel (77)} \\ x_T &=\frac{-(-4)}{2\cdot 1}=... \end{align*}

b) Der er da ikke noget at beregne!


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2023 af mathon

eller
               \small y=(x-2)^2-2^2+5

               \small y=(x-2)^2+1


Skriv et svar til: bestemme førstekoordinate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.