Fysik

Beregning af Hubbleparameteren

07. november 2023 af Jules702 - Niveau: B-niveau

Hej,

Kan nogen hjælpe mig med at forstå besvarelsen på denne opgave. Jeg forstår som sådan godt H(t)=1/t, men jeg undrer mig over, hvordan man omregner til enheden km/s/Mly, og hvad er Gy? Forestiller mig det er "Giga-år". Men Jeg kan ikke se for mig, hvordan vi kommer fra 8,885 mia år til 33,85 km/s/Mly.

Her er opgaven. Jeg vedhæfter besvarelsen som et billede. 

Opgaven:

I denne opgave regner vi med at Hubblekonstanten (Hubbleparameterens nuværende værdi) er 20,6 km/s/Mly.

I den simple model hvor universets udvidelsesrate har været konstant hele tiden, hvad var værdien af Hubbleparameteren dengang universet var 8.885 mia år gammelt?

Angiv svaret i enheden km/s/Mly men skriv ikke enheden ind.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2023 af peter lind

Gy  Gigayear = Giga-år som du selv nævner.

Brug at Hubblekonstanten er defineret ved  v = H*D hvor v er hastigheden og D er afstanden til galaksen


Skriv et svar til: Beregning af Hubbleparameteren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.