Matematik

Vinkel

12. november 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg kan ikke finder ud af opgave b, er der en som kunne give mig et hint til hvordan jeg skal finde vinklren v?

Jeg ved at

a=2,4  

b=7,5

R=5,3

r=2

Vedhæftet fil: tp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2023 af ringstedLC

Vinkel v's toppunkt har afstanden b + r til centrum og den vandrette afstand til centrum er R - a


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Af ensvinklede}\\ \textup{trekanter haves:}\\&&\frac{x}{5.3-2.4}=\frac{7.5}{7.5+2}\Leftrightarrow x=2.28947\\\\\textup{Retvinklet trekant:}\\&& \sin(v-90\degree)=\frac{x}{b}=\frac{2.28947}{7.5}=0.305263\\\\&& v-90\degree=\sin^{-1}\left (0.305263 \right )=17.774\degree\\\\&& v=17.774\degree+90\degree=107.774\degree \end{}


Skriv et svar til: Vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.