Matematik

matematik hjælp <3

15. november kl. 17:08 af hubodk - Niveau: A-niveau

hejsa, nogen der kan hjælpe med denne opgave? eventuelt svar og hvordan man løser dem taaak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november kl. 17:28 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november kl. 17:40 af peter lind

a) c = a×b

b)  (a•b)*b/|b|2

c)a•b = 40


Svar #3
15. november kl. 18:33 af hubodk

a) = C=33 ??

kan ikke rigtgit komme frem til et svar på b og c, hvordan regner du med a o b? sætter du bare hele vektoren ind? kan du vise mig eventuelt at du regner på det hvor du inkludere tallene?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november kl. 18:55 af mathon

           \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& \overrightarrow{c}=\begin{pmatrix} 19\\-5 \\ 16 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november kl. 19:02 af mathon

           \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\&&\begin{pmatrix} 3\\5 \\ -2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t\\7 \\ 1 \end{pmatrix}=0 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november kl. 19:42 af ringstedLC

a)

#3 "x" betyder ikke gange som i prik- eller skalarprodukt, men krydsprodukt:

\begin{align*}\vec a\cdot \vec b &= a_1b_1+a_2b_2+a_3b_3 \;,\; a=\begin{pmatrix} a_1\\ a_2\\ a_3\end{pmatrix} \;,\;b=\begin{pmatrix}b_1\\ b_2\\ b_3\end{pmatrix} \\ \begin{pmatrix}3\\ 5\\ -2\end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\ 7\\1\end{pmatrix} &= 3+35-2=33 \\ \vec a\times \vec b &= \begin{pmatrix}a_2b_3-a_3b_2\\ a_3b_1-a_1b_3\\ a_1b_2-a_2b_1\end{pmatrix} =\begin{pmatrix}...\\ ...\\ ...\end{pmatrix}=\vec c \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november kl. 19:43 af peter lind

a) jeg bruger krydsproduktet. Se  https://da.wikipedia.org/wiki/Krydsprodukt


Svar #8
15. november kl. 20:31 af hubodk

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: matematik hjælp <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.