Matematik

Fordoblingskonstanten ud fra tabel

21. november kl. 14:20 af hfstudentt - Niveau: C-niveau
Nogen der kan hjælpe med denne opgave:

Vedhæftet fil: IMG_0792.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november kl. 14:29 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november kl. 14:31 af mathon

                                   \small \small T_2=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november kl. 14:34 af mathon

                                \small \small \small \small f(1+n\cdot 2)=f(1)\cdot 2^n= 5\cdot 2^n\qquad n\in\mathbb{N}_0


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november kl. 14:40 af mathon

                                \small \begin{array}{llllll} \small f(x)=3.51823\cdot 1.41544^x\\\\ T_2=\frac{\ln(2)}{\ln\left (1.41544 \right )}=1.995\approx 2 \end{}


Svar #5
21. november kl. 15:08 af hfstudentt

Ups, havde fuldstændig glemt at nævne dette, men det er en opgave til delprøve 1, hvori jeg IKKE nå bruge lommeregner eller andet.

Så det går dsv ikke at jeg bruger formlen ovenfor.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november kl. 17:08 af mathon

Men om en eksponentiel funktion er det ikke forbudt
at vide:
                  \small \small \small \small f(1+n\cdot 2)=f(1)\cdot 2^n= 5\cdot 2^n\qquad n\in\mathbb{N}_0
              


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november kl. 21:03 af Eksperimentalfysikeren

Læg mærke tl y-værdierne 5,10,20. Der er to fordoblinger. De tilsvarende x-værdier er 1,3,5, hvor der er to spring på 2. Det vil sige, at et spring på 2 giver en fordobling. Så er der x-værdien på 2. Det er et spring, på 11 fra første x-værdi. Det er halvdelen af springet på 2, så her skal der være en faktor kvadratrod 2 i y-værdien. 7/5 = 1,4. Kvadratrod to er ca 1,414, så det passer ret godt.


Svar #8
23. november kl. 15:49 af hfstudentt

det må jeg indrømme, at jeg slet ikke forstår. Har godt styr på det med fordoblingskonstanten, men kan ikke se, hvordan jeg viser det ud fra den angivne tabel. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november kl. 16:03 af SuneChr

Du behøver blot at se på to y-værdier, hvor den ene er dobbelt så stor som den anden.
De tilsvarende x-værdiers difference er da fordoblingskonstanten.
Hvis man derimod går fra en større y-værdi til en mindre, er det halveringskonstanten, men det er
det så ikke her i opgaven.


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten ud fra tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.