Matematik

Hjælp - Bestem størrelse af de to kræfter.

06. december 2023 af sot - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2023 af PeterValberg

Kendes vinklerne v1 og v2 ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2023 af SuneChr

Indsæt værdierne for v1 og v2
|F1|(cos v1 , sin v1) + |F2|(- cos v2 , sin v2) + (0 , - 400) = (0 , 0)
Indmaden i de fire parenteser bør stå lodret, da parenteserne er vektorer. Man nu ta'r vi den her.
Efter v1 og v2 er indsat, nedskriv da først en ligning i førstekoordinaten alene og dernæst
i andenkoordinaten. Nu har vi så to ligninger med |F1| og |F2| som ubekendte.
 


Svar #3
07. december 2023 af sot

vinklerne v1 og v2 er kendt 

v1 = 48,67 grader

v2 = 46,48 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2023 af SuneChr

Så har du jo de to ligninger som før omtalt:
 (I)   |F1|cos 48,67º - |F2|cos 46,48º + 0     = 0
(II)   |F1|sin 48,67º + |F2|sin 46,48º - 400   = 0


Skriv et svar til: Hjælp - Bestem størrelse af de to kræfter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.