Fysik

Beregning af Normalkraft og resulterende kraft

29. december 2023 af FuldAlex - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, Jeg har fået stillet en eksamensopgave som jeg skal løse. Kan ikke få det til at give mening med opgave 3 og er derfor i tvivl om hvordan jeg skal beregne den resulterende kraft af bilen. Nogle løsningsforslag?

Mvh. Kristian


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{1.}\\&& \overrightarrow{N}=-\overrightarrow{T}\\\\&& \left | \overrightarrow{N} \right |=\left | T \right |=m\cdot g=\left ( 1100\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 9.82 \;\mathrm{\frac{N}{kg}}\right )=10802\;\mathrm{N} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2023 af ringstedLC

c)

\begin{align*} \overrightarrow{F}_{res} &= m\cdot \vec{g}\cdot \sin(\alpha )-\mu \cdot m\cdot \vec{g}\cdot \cos(\alpha )\\ \overrightarrow{F}_{res} &= m\cdot \vec{g}\cdot \sin(\alpha )\;,\;\mu =0 \\ \left |\overrightarrow{F}_{res} \right | &= m\cdot g\cdot \sin(\alpha ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{3.}\\&& F_{\textup{res}}= \overrightarrow{T}+\overrightarrow{N}=m\cdot \overrightarrow{g}+m\cdot \left ( -\overrightarrow{g} \right )=0 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{4.}\\&& m\cdot g\cdot \left ( \sin\left ( \alpha \right )-\mu\cdot \cos(\alpha) \right )\\\\ &\textup{gnidningskoefficient}\\&\textup{mindst:}\\&& \textup{solve}\left ( 10\,802\;\mathrm{N}\cdot \left ( \sin(4\degree) \right )-\mu\cos(4\degree)=0,\mu \right )\\\\&&\mu=6.99\cdot 10^{-2} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2023 af ringstedLC

#4 Håndbremsen er ikke trukket!


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2023 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{4.}\\&& m\cdot g\cdot \left ( \sin\left ( \alpha \right )-\mu\cdot \cos(\alpha) \right )\\\\ &\textup{d\ae k-asfaltgnidningskoefficient}\\&\textup{mindst:}\\&& \textup{solve}\left ( 10\,802\;\mathrm{N}\cdot \left ( \sin(4\degree) \right )-\mu\cos(4\degree)=0,\mu \right )\\\\&&\mu=6.99\cdot 10^{-2} \end{}


Skriv et svar til: Beregning af Normalkraft og resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.