Matematik

Find f(0) og f(1)

06. januar kl. 23:35 af Vaksi4 - Niveau: B-niveau

Hej! hvordan finder jeg f(0) og f(1) hvis jeg kun har a-værdien? (eksponentiel funktion)

f(x) = 2^x 

f(x) = 0,3^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar kl. 23:52 af jl9

Hej!

En eksponentiel funktion har nogle egenskaber man kan benytte. F.eks. gælder altid for forskriften:

f(x)=b \cdot a^x

at hvis x=0 så er f(x)=b·1 (fordi a0=1), samt at hvis x=1 så er f(x)=b·a (fordi a1=a).

Prøv f.eks. i CAS at tegne de to funktioner du nævner, og aflæs y-værdierne for begge funktioner ved x=0 og ved x=1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar kl. 00:05 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &=b\cdot a^x=a^x\;,\;b=1\\f(0) &= 1\cdot 2^0=2^0=... \\ f(1) &= 1\cdot 2^1=2^1=... \end{align*}

"Matematisk dovenskab" gør at vi undlader "1 • ...".


Skriv et svar til: Find f(0) og f(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.