Matematik

Bestem den største sidelængde x

20. januar kl. 13:04 af Annefragrønnebakken - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan løser man opgave b i nedstående:


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar kl. 16:08 af peter lind

a) Arealet af trekant ABC minus arealer af kvadratet

b) Det bliver den når nederste højre hjørne af kvadratet rører linjen AB. Find ligningen f(x) for AB og løs ligningen f(x) = x


Svar #2
20. januar kl. 17:04 af Annefragrønnebakken

Jeg tror ikke helt, jeg forstå hvad du mener ved b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar kl. 18:01 af peter lind

Når det nederste højre hjørne af kvadratet rører linjen AB er x korrdinaten og y koordinaten den samme, da det er et kvadrat altså er (x, f(x) ) være lig med (x, x) og dermed f(x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar kl. 18:29 af M2023

#2. Prøv at beregne x udfra nedenstående tegning.

Vedhæftet fil:Side.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar kl. 23:06 af M2023

#4. En lidt bedre tegning...

Vedhæftet fil:Side2.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar kl. 19:58 af M2023

#5. Det største blå kvadrat har et hjørne på linjen AB, der svarer til hypotenusen i den røde retvinklede trekant. Hvis man trrækker en lodret linje ned fra dette punkt den længste katete i den røde trekant, så får man en lille retvinklet trekant ligedannet med den store, som har kateterne x og (4/6)·x. Hvis man forlænger dette linjestykke med x, så får man et linjestykke med længden 4.

Det vil sige, at (4/6)·x + x = 4 ⇔ x = 12/5.


Svar #7
21. januar kl. 21:01 af Annefragrønnebakken

Tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Bestem den største sidelængde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.