Matematik

Kranen samson - Matematik projekt

30. januar kl. 23:46 af Mus25 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har svært ved disse to opgaver og ved ikke hvad jeg skal bruge til at regne dem. 

c) Bestem vinklen ?? for maksimal og minimal løfteposition. (tænkte man kunne bruge sinus relationen her)

d) Linjestykket er kablet, der hæver og sænker kranen. Beskriv med en formel ammenhængen mellem kabellængden og vinklen ??. (HINT: I skal først bestemme vinklen ??, som kan ses i Figur 3.)

Opgaven med billeder er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Projekt Kranen Samson.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar kl. 00:59 af ringstedLC

Vedhæftet fil:Flydekranen Samson.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar kl. 01:00 af ringstedLC

c) Godt tænkt. Hyp. og modstående for maks./min. er jo kendt. Men se nu godt efter på figur 2.

Opdatér din profil!


Svar #3
31. januar kl. 21:25 af Mus25

Er virkelig i tvivl skal jeg bruge a2 = b2 + c2 - 2bc cos(A)

eller sin(A) / a


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar kl. 21:45 af ringstedLC

Trekanten er retvinklet, hypotenusen og modst. katete er kendt.

Brug sinus på en retvinklet trekant!


Svar #5
31. januar kl. 21:58 af Mus25

Er det her så rigtigt

Vmin = sin(90) / 67 * 25

= 0,333591


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar kl. 22:46 af ringstedLC

#5 Nej.

\begin{align*} \sin\bigl(v_{min}\bigr) &= \frac{\textup{modst.}}{\textup{hyp.}} \\ v_{min} &= \sin^{-1}\biggl(\frac{\textup{modst.}}{\textup{hyp.}}\biggr) \\ v_{min} &= \sin^{-1}\biggl(\frac{30-5}{67}\biggr) \end{align*}

hvor resultatet nok bør være i grader.


Skriv et svar til: Kranen samson - Matematik projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.