Matematik

Hjælp med at forstå denne opgave!

04. februar kl. 09:39 af Hejmeddig12344444 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklare denne opgave? Skal man regne arealet ud med en nedre grænse på uendelig eller hvad? Eller er det bare mellem 0 og 1?

Se den vedhæftede fil for både opg tekst og figur.

Vedhæftet fil: opg.zip

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar kl. 09:47 af mathon

Da x-aksen er nedre grænse
skal du beregne
                              \small A=\int_{0}^{1 }x^3\mathrm{d}x


Svar #2
04. februar kl. 09:54 af Hejmeddig12344444

#1

Da x-aksen er nedre grænse
skal du beregne
                              \small A=\int_{0}^{1 }x^3\mathrm{d}x

Hvordan ved du det? Det er jo ikke eksplicit fortalt i opgaveteksten? Hvordan fortolker du det? Jeg fortolker det som arealet under funktionen på tværs af hele x-aksen fra -uendelig til 1.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar kl. 10:03 af mathon

... afgrænset af grafen, x-aksen og den ...

Hvor mødes grafen og x-aksen?

Ligningen for x-aksen er
                                             \small y=0 

Ligningen for grafen er
                                             \small y=x^3 

dvs
                                             \small y=0=x^3
                                       \small \Downarrow

                                             \small x=0

Afgrænsningen ned mod x-aksen er altså, for x-værdien x = 0.


Svar #4
04. februar kl. 10:28 af Hejmeddig12344444

#3

... afgrænset af grafen, x-aksen og den ...

Hvor mødes grafen og x-aksen?

Ligningen for x-aksen er
                                             \small y=0 

Ligningen for grafen er
                                             \small y=x^3 

dvs
                                             \small y=0=x^3
                                       \small \Downarrow

                                             \small x=0

Afgrænsningen ned mod x-aksen er altså, for x-værdien x = 0.

Okay interessant. Dit argument lyder godt og stærkt. Tak


Skriv et svar til: Hjælp med at forstå denne opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.