Matematik

Hjælp med følgende

05. februar kl. 09:10 af Hejmeddig12344444 - Niveau: B-niveau

Hvorfor er:

(1*1*2)/(1/6)

Det samme som:

(1*1*1)/(1/3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar kl. 09:16 af mathon

              (1*1*2)/(1/6)  ≠ (1*1*1)/(1/3)

men
              (1*1*2)/(6)  =  (1*1*1)/(3)


Svar #2
05. februar kl. 09:36 af Hejmeddig12344444

#1

              (1*1*2)/(1/6)  ≠ (1*1*1)/(1/3)

men
              (1*1*2)/(6)  =  (1*1*1)/(3)

ja det var en tastefejl.. men hvorfor er det rigtigt? bør man ikke dividere alle koeffecienter med 2? a


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar kl. 09:49 af mathon

Der forekommer ingen koefficienter.

              \small \frac{1\cdot 1\cdot 2}{6}=\frac{\cancel{2}}{\cancel{2}\cdot 3}=\frac{1}{1\cdot 3}=\frac{1}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar kl. 21:38 af ringstedLC

#2 bør man ikke dividere alle koeffecienter med... 

Du forveksler måske

\begin{align*} \frac{1\cdot 1\cdot 2}{6} &\;\textup{med}\;\frac{1+1+2}{6}=\frac{1}{6}+\frac{1}{6}+\frac{2}{6} \end{align*}

hvor hvert led i tælleren altså skal divideres med nævneren.

Det du kalder koefficienter hedder faktorer.


Skriv et svar til: Hjælp med følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.