Matematik

gradient og vektor er ortogonale?

10. februar kl. 10:59 af angool - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med denne her opgave, og jeg er i tvivl om det er rigtigt... 


Svar #1
10. februar kl. 11:00 af angool

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar kl. 11:10 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar kl. 11:22 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{a)}\\&&\nabla f(x,y)=\begin{pmatrix} 2x+y\\3y^2+x-4 \end{pmatrix}\\\\&& \nabla f(1,2)=\begin{pmatrix} 2\cdot 1+2\\3\cdot 2^2+1-4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\9 \end{pmatrix}\\\\&\textup{Ortogonalitet}\\& \textup{kr\ae ver:}\\&& \begin{pmatrix} 4\\9 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 7\\-3 \end{pmatrix}=0 \; ... \end{}


Svar #4
10. februar kl. 11:37 af angool

Tak for svaret! Så må de jo ikke være ortogonale... 


Skriv et svar til: gradient og vektor er ortogonale?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.