Matematik

Matematik geografs problemregning

12. februar kl. 14:15 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Hej, hvordan vil man kunne lave stjernen i geogebra?
Vedhæftet fil: IMG_5651.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar kl. 21:38 af ringstedLC

GG "konstruktionsrækkefølge":


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar kl. 23:25 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar kl. 23:26 af ringstedLC

19. Vinkelberegning:

\begin{align*} A_\triangle=0.5\cdot a\cdot b\cdot \sin(A) \quad& \bigl(\textup{\,"1/2 appelsin-formlen"}\bigr) \\ A_{\triangle AOB}=0.5\cdot OA^2\cdot \sin(2\,a) &= 0.5\cdot OA\cdot 2\,k_2\cdot \sin\left ( \frac{v_{Pent}}{2} \right ) \\ 0.5\cdot OA\cdot \sin(2\,a) &= k_2\cdot \sin\left ( \frac{v_{Pent}}{2} \right ) \\ {\color{Red} k_2} &= 0.5\cdot OA\cdot \frac{\sin(2\,a)}{\sin\left ( \frac{v_{Pent}}{2} \right )} \\ A_\triangle &= 0.5\cdot h\cdot g \\ A_{\triangle AOB}=0.5\cdot OA\cdot 2\,k_2\cdot \sin\left ( \frac{v_{Pent}}{2} \right ) &= 0.5\cdot \bigl(OF+k_1\bigr)\cdot 2\,k_2 \\ OA\cdot \sin\left ( \frac{v_{Pent}}{2} \right ) &= OF+k_1 \\ {\color{Red} k_1} &= OA\cdot \sin\left ( \frac{v_{Pent}}{2} \right )-OF \end{align*}

\begin{align*}\tan(\theta ) &= \frac{\textup{modst}}{\textup{hosl}} \\ \tan\left ( \frac{v}{2} \right ) &= \frac{k_2}{k_1} \\ v &= 2\cdot \tan^{-1}\! \left (\frac{k_2}{k_1} \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik geografs problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.