Matematik

funtkion og areal

13. marts kl. 17:54 af Simlars - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til denne opgave 


Svar #1
13. marts kl. 17:55 af Simlars

her

Vedhæftet fil:Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts kl. 18:24 af MentorMath

Hej,

a) f(x) = 0 ⇔ -3x+ 12x - 9 = 0. 

Vi kan finde løsningerne til andengradsligningen, ved at bruge diskriminant- og løsningsformlen.

b) Løsningerne til ligningen f(x) = 0, kaldet polynomiets rødder, er x-koordinaterne til parablens to skæringspunkter med x-aksen. 

Vi ser, at arealet M, under grafen for f, er afgrænset af de to rødder og x-aksen.

Dermed findes arealet under grafen, ud fra Integralregnings Hovedsætning, ved at indsætte polynomiets rødder som grænser i integralet.

Skriv endelig, hvis du har brug for at få uddybet noget af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts kl. 18:25 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts kl. 18:25 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{a)}\\ f(x) &= 0\Rightarrow x=\left\{\begin{matrix}r_1\\ r_2\end{matrix}\right. \\ \textbf{b)}\\A_M &= \int_{r_1}^{\,r_2}\!f(x)\,\mathrm{d}x\;,\;r_1<r_2 \end{align*}


Svar #5
13. marts kl. 18:27 af Simlars

kan i vise hvordan i ville gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts kl. 18:28 af MentorMath

Ja, men du må starte med at skrive, hvor du støder på problemer :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts kl. 19:23 af MentorMath

#5

Skriv hvis der er noget, i forklaringen, du ikke forstår, så det ikke bare bliver til afskrift. 


Skriv et svar til: funtkion og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.