Fysik

Udregn henfaldskonstanten

22. marts kl. 11:00 af Zephyrine - Niveau: C-niveau

Jeg skal udregne henfaldskonstanten for det radioaktive stof I-131. 

Halveringstiden er oplyst til at være 8,04 døgn.

I bogen står følgende formel:

T_{1/2} = \frac{0,6931}{k}

Jeg isolerer k

k= \frac{0,6931}{T_{1/2} }

Er det underordnet om man omregner halveringstiden til en anden enhed end døgn?

k= \frac{0,6931}{8,04 }

k= 0,086

Hvordan skal jeg forklare resultatet? 

 Er det sandsynligheden for antallet af radioaktive kerner der vil henfalde pr. døgn eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts kl. 13:38 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Du har:}\\&& N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t}\\\\&& \frac{\mathrm{d}N}{\mathrm{d}t}=-k\cdot N\\\\&& k=\left | \frac{\Delta N}{N} \right |\cdot \frac{1}{\Delta t}\\\\&& k\textup{ er den numeriske v\ae rdi af det relative henfald pr tid.} \end{}


Skriv et svar til: Udregn henfaldskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.