Matematik

bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem l og m

05. april kl. 02:57 af Camilla89898 - Niveau: B-niveau

hej nogle der kan hjælpe med opgave b, og skrive forklaringer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april kl. 03:34 af SuneChr


b)   Indsæt (2x - 5) i stedet for y i l's ligning og løs ligningen.
      Man har substitueret, d.v.s. udskiftet y med (2x - 5) i l .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april kl. 08:45 af Depresso

Du omregner linjen l om til en y= ligning:

3x+4y-2=0

3x-2=-4y

\frac{3x-2}{-4}=y

Nu har du 2 linjer der begge lyder y= og kan nu sætte dem lig med hinanden:

\frac{3x-2}{-4}=2x-5

bliver til

3x-2=(2x-5)*-4

3x-2=2x*-4+(-4*-5)

3x-2=-8x+20

3x=-8x+22

11x=22

x=2

Linjerne skærer hinanden ved koorinatet (2, ?)

Førstekoordinatet er derfor 2.


Skriv et svar til: bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.