Matematik

Indfør passende variable, og opskriv en funktion

31. maj 2024 af Kqt - Niveau: B-niveau

er det her rigtigt:

I begyndelsen af en bestemt epidemi vokser antallet af smittede med 4 % pr. døgn. Ved den første optælling var der 350 smittede.

a) Indfør passende variable, og opskriv en funktion, der beskriver sammenhængen mellem antal smittede og antal døgn efter den første optælling.

Jeg har ladet vores variabel være x, som angiver antal døgn. og a=1,04 da det angiver den procentvise ændring. og b=350 da det er vores startværdi: jeg har brugt en eksponentielt voksende funktion og dens forskrift: f(x)=b*a^x En forskrift for at beskrive udviklingen af antal smittede er f(x)=350*1,04^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2024 af Anders521

#0 Ja, ( hvor x≥ 0 )


Svar #2
31. maj 2024 af Kqt

tak:) 


Skriv et svar til: Indfør passende variable, og opskriv en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.