Fysik

Hastighed

11. september kl. 10:06 af iglofilet - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til 1.3 og 1.4 

Jeg ved godt at formlen til gennesnithastighed er 

v=(x_2-x_1)/t_2-t_1)

Ved bare ikke hvilke værdier der skal ind 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september kl. 11:10 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september kl. 11:39 af mathon

         \begin{array}{llllllll} \textbf{1.4}\\\\ \\\begin{array}{|c|c|} \textbf{total str\ae kning}&\textbf{total k\o retid}\\ \hline&\\ 90\;\mathrm{km}+\20\;\mathrm{km}&1.25\;\mathrm{h}+\frac{20\;\mathrm{km}}{80\;\mathrm{\frac{km}{h}}}\\&\\ \hline&\\ 110\;\mathrm{km}&1.50\mathrm{h}\\&\\\hline \end{}\\\\\\\ \textup{Gennemsnitsfart Holstebro-Middelfart:}&v_g=\frac{110\;\mathrm{km}}{1.50\;\mathrm{h}}=73.33\;\mathrm{\frac{km}{h}} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september kl. 11:55 af M2023

#0. Gennemsnitshastigheden er formodentlig den samlede distance divideret med den samlede tid for hele turen inklusive pauser.

Den samlede distance er: 90 km + 20 km = 110 km.

Den samlede tid er:

1 time 15 min + 30 min + (20 km / 80 km/t) =

1 time + 15/60 time + 30/60 time + 20/80 timer =

(1 + 1/4 + 1/2 + 1/4) timer =

2 timer 

Gennemsnitshastigheden er derfor: (110 km / 2 timer) = 55 km/t = 55/3,6 m/s = 15,3 m/s.


Svar #4
11. september kl. 18:25 af iglofilet

Men hvad vil du så sige x_1, x_2 og t_1, t_2 er? altså hvordan vil du plotte det ind på en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september kl. 19:12 af M2023

#0. 1.4) Graf tegnet i Geogebra:

Hældningen er farten.

Vedhæftet fil:graf.png

Svar #6
11. september kl. 19:19 af iglofilet

Mange tak. Jeg havde fuldstændig misforstået det hele. Det er jo egentlig meget simpelt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september kl. 11:00 af M2023

#5. Graf med gennemsnitshastigheder.

Vedhæftet fil:graf2.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september kl. 11:09 af mathon

\begin{array}{llllll} \textup{Gennemsnitsfart}=\frac{\textup{k\o rt str\ae kning}}{\textup{effektiv k\o retid}}\\\\ \textup{hvorfor opholdstiden 30 min. ikke skal medregnes i effektiv k\o retid.} \end{}


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.