Matematik

Bestemmelse af funktionsforskrift vha. NSPIRE

20. november 2024 af YellowDuck - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har i vedhæftet fil forsøgt at lave en opgave men jeg er i tvivl om jeg har gjort det rigtigt. Hvis ikke, så er i meget velkommen til at give mig råd!


Svar #1
20. november 2024 af YellowDuck

min dn er n' 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2024 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2024 af peter lind

Hvad er f(t) ?


Svar #4
21. november 2024 af YellowDuck

Min f(t)=b*a^(t) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2024 af AMelev

Det ser rigtigt ud, men hvorfor løser du ikke differentialligningen 1/n·n' = f(t) direkte? Der er ingen grund til at isolere n' på venstre side. 


Svar #6
22. november 2024 af YellowDuck

Det fordi min matematik lære godt kan lide at se alle step og ved at vise, at jeg gerne vil have n'=f(t)*n, så isoler jeg n'. Men mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2024 af AMelev

#6

 jeg gerne vil have n'=f(t)*n

Ja, men min kommentar gik mere på "hvorfor vil du det?" - det er vel ikke nødvendigt?


Skriv et svar til: Bestemmelse af funktionsforskrift vha. NSPIRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.