Kemi

1. orden 2. orden - hastighedskosnat

03. april 2025 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, der kan fortælle mig, hvrofor hastighedskonstanten er den numeriske værdi af hældningskoefficenten når det derimod bare er hældningskoefficenten der er hastighedkonstanten for en 2. ordens raktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2025 af mathon

Skal der siges noget fælles om nulte, første og anden-ordens reaktioner
dvs
                  [Tartrazin] = -k·t + [Tartrazin]0

                    ln( [Tartrazin]) = -k·t +  ln( [Tartrazin]0)

                  1/[Tartrazin] = k·t + 1/[Tartrazin]

med k som den numeriske værdi af linjernes hældningskoefficienter.

.

Bemærk:
                   |5| = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2025 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{Definition:}\\&\textup{For }x<0&|x|=-x\\\\& \textup{For }x\geq 0&|x|=x \end{}


Svar #3
04. april 2025 af SkolleNørd

#1

Skal der siges noget fælles om nulte, første og anden-ordens reaktioner
dvs
                  [Tartrazin] = -k·t + [Tartrazin]0

                    ln( [Tartrazin]) = -k·t +  ln( [Tartrazin]0)

                  1/[Tartrazin] = k·t + 1/[Tartrazin]

med k som den numeriske værdi af linjernes hældningskoefficienter.

.

Bemærk:
                   |5| = 5

kender udtrykkende men det er ikke nok for min forståelse


Skriv et svar til: 1. orden 2. orden - hastighedskosnat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.