Matematik

Find kvadrat meter - Lejlighed

13. juli 2025 af Kæve - Niveau: 9. klasse

A: Hvor mange kvadratmeter er stuen?

B: Hvor mange kvadratmeter er stuen + køkken?

På forhånd tak...

Vedhæftet fil: matematik find k.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2025 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2025 af ringstedLC

A: Stuen kan inddeles i tre rektangler med målene (i meter):

\begin{align*} A_s &= 2.38\cdot1.22+3.73\cdot1.70+\bigl(1.33+3.73\bigr)\cdot\bigl(5.60-1.22-1.70\bigr) \\ A_s &= ...\;(\textup{m}^2) \end{}

Eller i tre rektangler med målene (i meter):

\begin{align*} A_s &= 2.38\cdot1.22+3.73\cdot1.70+\bigl(1.33+3.73\bigr)\cdot {\color{Red}2.94} \\ A_s &= ...\;(\textup{m}^2) \end{}

Bemærk: Da det giver to forskellige svar, må der være fejl i tegningens mål. Jeg fandt den samme opgave for nylig, men har glemt mit svar og om jeg fik "korrekt".

B: Køkkenet er et rektangel med oplyste mål. Så hvis dit svar på "A" er korrekt, lægger du de to arealer sammen.


Svar #3
13. juli 2025 af Kæve

Fik stuen til 22.7 kvm


Svar #4
13. juli 2025 af Kæve

køkken til 6,7 kvm2


Svar #5
13. juli 2025 af Kæve

m2 mente jeg... hehe


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2025 af ringstedLC

#3 Du har en formentlig afrundet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2025 af StoreNord

Stuen er 24,11410 m².              Huske at regne i meter og med 5 decimaler!

Køkkenet er 6,70320 m²

Stue + køkken er 30,8173 m²


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. juli 2025 af SuneChr

Målene på tegningen stemmer ikke, hvis vi f.eks. kigger på stuen:
Summen af målene mod altan, køkken og den blinde niche:    170 + 294 + 122 = 586
skulle være lig med stuens længste mål = 560 .
Murtykkelsen kan spille ind her, som tegningens mål ikke tager højde for.


 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2025 af StoreNord

Køkkenet ser ellers kvadratisk ud. Men dét er det ikke ifølge målene!


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juli 2025 af StoreNord

I #7 har jeg opdelt stuen i vandrette regtangler, så jeg bruger slet ikke tallet 560.

Måske har spørgeren en viden om facit? Eller andre?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juli 2025 af SuneChr

# 9
Arealet af køkkenbord, vask og komfur, skab og vaskemaskine, er inkluderet i det samlede areal
af køkkenet,  228 × 294 .
De 294 er længden fra altan til bad.  


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juli 2025 af Eksperimentalfysikeren

Længden af det midterste rektangel i stuen kan findes på to måder: 1.33+3.73=5.06 og 1.99+2.38=4.38. Det er de noget af en forskel. 

Jeg vil mene, at det korrekte svar på A er: "Det kan ikke lade sig gøre at finde stuens areal, da de opgivne tal er inkonsistente."


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. juli 2025 af StoreNord

#11   Den er jeg helt med på. Jeg mente bare, at køkkenet ikke kunne se så kvadratisk ud med målene 228 × 294.
Men efter at jeg har tegnet det, kan jeg godt se, at det ligner et kvadrat.

#0     Hvis du har et facit, kan vi nok finde ud af at lave en beregning til dig. Men lige nu ved vi jo ikke hvilket mål, der er til at stole på.


Svar #14
15. juli 2025 af Kæve

#13

Nej der er intet facit. Det fra boligselskabet.

Jeg spurgte jer fordi jeg ikke selv havde svaret :) hvis jeg selv havde facit, havde jeg aldrig sprugt jer :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. juli 2025 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du har brug for det i forbindelse med en aktuel lejlighed, vil jeg anbefale, at du kontakter boligselskabet og beder om at få de korrekte mål. En afvigelse på 506cm - 438cm = 68cm viser, at der må være en målefejl. 

#13 En ting, der giver et forkert indtryk af køkkenets form er, at kanten af køkkenbordet sammen med de tre af væggene næsten danner et kvadrat. Ser man nærmere på murene og ignorerer inventaret, kan man godt se, at det ikke er et kvadrat.


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. juli 2025 af SuneChr

Nu står der ganske vist ved tegningen, at alle mål og inventar er vejledende.
Måske har arkitektens lineal været lige lovlig elastisk.
Man kan i hvert fald angive et sandsynligt minimumsareal.


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. juli 2025 af StoreNord

#14   Det er da underligt, at et boligselskab giver beboerne matemat-opgaver!
Det skulle de hellere overlade til skolen.

Jeg ville føle mig utryg ved at bo et sted, hvor udlejeren ikke kan regne.
Hvad hedder det boligselskab?


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. juli 2025 af SuneChr

   Bemærkning.
Jeg opmålte en gang min bolig i alle rum og krinkelkroge med den bedste præcision, jeg kunne mønstre.
Da jeg lagde alle de enkelte brikker med rummene i skalaforhold sammen, var opgaven så at få dem til
at passe ind i den endelige ramme, som boligen udfylder. Det er lidt som i et skriveprogram, der tilpasser
teksten i en linje således, at margen i højre side også bliver knivskarp.


Skriv et svar til: Find kvadrat meter - Lejlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.