Matematik

hjælp til opgaver

07. april 2011 af luuizze (Slettet) - Niveau: C-niveau

2001 En størrelse vokser med 15 % om året.
Hvor mange procent er størrelsen vokset efter 3 år?

2002 Om en eksponentielt voksende sammenhæng y = b·ax oplyses, at for x = 7 er y = 26. Der oplyses også, at for x = 28 er y = 345.
Beregn tallene a og b.
Beregn fordoblingskonstanten.
Løs ved beregning x-værdien for y = 1000.

2003 Vandrør udvider sig ved opvarmning. Ved monteringen af et PEX-plastrør til varmt vand var temperaturen 20?C og længden af røret 25,00 meter. Når temperaturen stiger til 60?C, bliver røret 0,18 meter længere. Der er en lineær sammenhæng mellem rørlængden (y) målt i meter og temperaturen (x) målt i ?C.
Beregn tallene a og b, og angiv betydningen af a.
Beregn rørets længde ved temperaturen 70?C.
Røret er monteret, så dets længde kan øges med op til 0,30 meter, uden at der optræder skadelige spændinger i røret.
Beregn, hvor stor temperaturstigning der da kan tillades.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Dovenskab i stor stil. Du kan sagtens beregne nogle af de her delopgaver selv!


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2011 af ThaDoews (Slettet)

Har du ikke en teoribog Louise? ;)


Skriv et svar til: hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.