Matematik

Interval med to ligninger i et koord.

09. april 2011 af BabseBritta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, hvis nu man har to ligninger i et koordinatsystem, og man gerne vil sige for hvilket interval det ene tilbud er billigere, hvad gør man så?

Fx står der i min mat-bog et eksempel med to forsk. vandværker (kommunens vs. privat). Her står der ikke noget om interval, men hvordan kan man sige, for hvilket interval det private (fx) er billigere end kommunens. 

Y-aksen = kr. 1000, 2000, 3000, 4000 osv.

X-aksen = m3 vand 50, 100, 150, 200, 250 osv.

De to funktioner hedder henholdsvis y = 20x + 500 (500 er fast tillæg = abonnement) for kommunen og y = 25x for den private.

De krydser hinanden i punktet (100, 2500)

Før dette punkt er det private billigere, men efter bliver det dyrere. Hvis man så skal udtrykke det ved hjælp af interval parenteserne [ ; ], kan man så sige, at i intervalet [0;100[  er det private billigere end kommunen eller på en anden måde måske?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af peter lind

Den måde du angiver resultatet på er helt fin


Svar #2
09. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Super, tak ;)


Skriv et svar til: Interval med to ligninger i et koord.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.