Matematik

Hvorfor (a*b) i anden = a i anden * b i anden

09. april 2011 af BabseBritta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I min mat-bog står følgende, som undrer mig lidt: (a*b)n = an*bn

(a*b)2 (for eksempel) er vel lig: (a*b) * (a*b) = a2*b2*2ab   ,right?

eller også er det vel bare (ab) * (ab) = ab2

Nogen der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har misforstået noget.

(a*b)2 = a2*b2

og

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #2
09. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Dey har jeg nok, men skal man ikke også i denne (a*b) * (a*b) gange a med b = ab ?? Hvorfor/hvorfor ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2011 af SuneChr

(  a • b )2  er ikke det samme som ( a + b )2   =  a2 + b2 + 2ab  . 

( a • b )n  =  an • bn    Tag logaritmen på begge sider:  log( ( a • b )n)  =  n • log ( a • b )  =  n • ( log a +  log b)

                =     n • log a + n • log b  =  log ( an • bn )


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#2

Når du ganger 2 parenteser ind i hinanden, så er det vigtigt, at man holder styr på hvad der er led, og hvad der er faktorer. Led adskilles af + og -. Faktorer adskilles af * og /. Det betyder, at et led godt kan indeholde flere faktorer. Når man ganger parentes ind i parentes ganger du hvert led fra parentes 1 med hvert led fra parentes 2..

I dit eksempel med (a*b) * (a*b) er a*b ét led. Dvs. du skal gange leddet ab med det andet led ab. Det giver a*a*b*b = a2b2


Svar #5
09. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Det hjalp, tak.


Skriv et svar til: Hvorfor (a*b) i anden = a i anden * b i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.