Tysk

Rettelse af tyske sætninger

10. april 2011 af Mulle15 (Slettet)

Hej..

Har her skrevet nogle sætninger på tysk, og vil meget gerne have jeres hjælp til at gennemgå grammatikken - om den er rigtig. På forhånd mange tak :-)

Meine Mutter geht mit mir zu das Konzert

Wir sprechen von die Freunden

Ich freue mich zu meinen Geburtstag

Vater kommt (ind i) das Wohnzimmer mit dem Hund

Nach das Essen trinken wir Kaffe an die Terrasse

Neben mein Tisch sassen einer Familie an eine Bank

Das Volk freutet sich über das Wetter

Der Künstler hängt ein Bild auf der Wand

Der Zug fuhr über die Brücke

Wir bekamen den Brief von dem Vettler und der Kusine


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Meine Mutter geht mit mir zu das  dem =dativ Konzert  eller in das = akkusativ Konzert

Wir sprechen von die  den  = dativ Freunden

Ich freue mich zu auf meinen Geburtstag    (sich freuen auf)

Vater kommt (ind i) das Wohnzimmer   mit dem Hund in das  eller ins Wohnzimmer

Nach das Essen trinken wir Kaffe an die  auf der = dativTerrasse

Neben meinem =dativ Tisch saß =ental  eine Familie an  auf einer = dativ Bank

Das Volk freute =datid sich über das Wetter  (sich freuen über)

Der Künstler hängt ein Bild auf  an der  die =akkusativ Wand   ( Men: Das Bild hängt an der =dativ Wand  hvor hænger billedet?)

Der Zug fuhr über die Brücke

Wir bekamen den Brief von dem Vettler  Vetter und der Kusine


Svar #2
10. april 2011 af Mulle15 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen :-)


Svar #3
10. april 2011 af Mulle15 (Slettet)

Okay.. er bare blevet helt forvirret nu.. Hvordan ved man hvornår det er akkusativ og hvornår det er dativ?? Akkusativ = genstansled og dativ = hensynsled.. også var der det der med bevægelse... om det er noget der sker NU eller ej.

Er lidt forvirret, for synes næsten det hele er på dativ i de sætninger??


Skriv et svar til: Rettelse af tyske sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.