Matematik

Matematikk

11. april 2011 af Haan (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp til dette stykke

Min funde forskrift er    y=15,711e-0115x

Bestem ved hjælp af den fundne forskrift holdbarheden ved en temperatur på -18oC, og bestem temperaturen, hvis holbarheden er 180 døgn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig sikkert om at beregne y(-18) og løse ligningen y(x) = 180 . Men det er svært at afgøre præcist, når det ikke er oplyst, hvad der er hvad i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej, hvor skal du lære at sætte tingene korrekt op.

1) Det du har skrevet op er en lineær udvikling. Jeg går ud fra, at du mener y=15,711e-0115x.

2) Du har ikke angivet hvad y er, og hvad x angiver. Igen, her går jeg ud fra det er en forskrift for holdbarhed i døgn som funktion af opbevaringstemperaturen i grader Celsius.

Hvis det er korrekt, så indsæt x = -18 og find y

Dernæst indsæt y = 180 og isoler x.


Svar #3
11. april 2011 af Haan (Slettet)

Jo nu er det ændret, det viser sammenhørende værdier af temperaturen (T)målt i oC) i en fryser og holdbarheden (D) målt i døgn) af en rullepølse


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Fremgangsmåden er som beskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har stadig ikke forklaret, hvad der er hvad i din forskrift. Men det ved du sikkert selv, og derfor skulle du kunne bruge fremgangsmåden i #1 til at løse opgaven.


Svar #6
11. april 2011 af Haan (Slettet)

er der ike nogen der vil vise hvordan jeg skal gøre det, kan nemlig ike finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Indsæt x = -18 => Jeg synes det giver sig selv meget godt, hvad du skal gøre her.

Indsæt y = 180 => Igen synes jeg det er forklaret ret godt. Du har vel et cas-program der kan udregne det for dig (har alle gymnasieelever ikke det, nu til dags?)


Svar #8
11. april 2011 af Haan (Slettet)

men hvordan skal jeg skrive det ind?

15,711e-0115*-18


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du kan altså ikke bare have den hængende og flagre der. Hvis du opskriver en funktion eller en forskrift for en funktion, så skal DET HELE skrives med.

y = 15,711e(-0,115)*(-18)

Beregn.


Skriv et svar til: Matematikk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.