Fysik

opgave hjælp

12. april 2011 af miss2144 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et atom henfalder fra en eksiteret tilstand til grundtilstanden. Herved udsendes en foton med energien 2,91 • 10-19 J.
 

a) Ved hvilken bølgelængde vil man observere strålingen fra mange atomer af denne type, hvis elektroner springer til grundtilstanden?
b) Hvilken type stråling er det?
håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2011 af peter lind

a) E = h*f = h*c/λ hvor E er energien h er Plancks konstant, f er frekvensen, c er lyshastigheden og λ er bølgelængden.

b) slår du op i en tabel over hvad man kalder de forskellige type stråling.


Svar #2
13. april 2011 af miss2144 (Slettet)

det forkert det formel du har skrevet... der første E=h*f er rigtigt men den anden giver ikke nogen mening er det λ=c/f du mener?

og hvordan skal jeg skrive tallene?

mange tak


Svar #3
13. april 2011 af miss2144 (Slettet)

jeg får bølgeløngden til et meget lille tal kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2011 af peter lind

ja


Skriv et svar til: opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.