Matematik

2 gradsligning

13. april 2011 af lenaa (Slettet)

Hej. Jeg har virkelig svært ved at løse de 2 opgaver. Er der nogen der kan hjælpe mig?:

Opgave 1
A4 papir har den egenskab, at når papiret klippes midt over, får man 2 stykker, som har samme facon som originalen. Nu hedder formatet bare A5.
A0 har et areal på 1 m2, og et stykke ”An papir” har arealet 2-n m2.
Læs eksemplet på s. 178 og beregn længde og bredde for et stykke A2 papir.

Opgave 2
En fåreavler vil opsætte en rektangulær indhegning langs en å. Der skal ikke være hegn ned til åen. Han råder over 150 m hegn. Er det nok til at få indhegnet et areal på 3200 m2 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Start med dimensionerne for A0 og halver først den ene side, dernæst den ande.

Opg 2. Kald rektanglets længde x og dets bredde y . Da omkredsen skal være 150m, skal der gælde 2x + y = 150m . Opstil et udtryk for arealet, og isoler y ved hjælp af omkredsen. Find maksimum for arealet, og undersøg, om det maksimale areal er større end eller lig med 3200m2 .


Svar #2
13. april 2011 af lenaa (Slettet)

opg 1. Hvad er dimensionerne?


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det må du sikkert kunne finde i din bog. Din opgave henviser til et eksempel.


Svar #4
13. april 2011 af lenaa (Slettet)

kan det passe, at jeg isolerer y = 150 m - 2x

Jeg får y = 148

Arealet bliver   A = x2 + y2

A= 22 + 148 2 = 21908 m2


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvor kommer y = 148 fra ??

Arealet af et rektangel med siderne x og er A = x·y = x·(150m -2x) = 150x -2x2 . Find nu maksimum for denne funktion.


Skriv et svar til: 2 gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.