Matematik

Opgave om popcorn

14. april 2011 af BabseBritta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

250 popcorn bægere koster 190 kr. + moms
23 kg. Majscorn koster 290 kr. + moms
1 kg. Majscorn giver 30 liter popcorn.

Bægeret har form som en kegle
Omkredsen af åbningen i bægeret er 38 cm
Højden på bægeret er 20 cm

1) Hvor mange popcorn bægere skal der bruges til 23 kg. Majs?
2) Hvad er udgiften pr. bæger?


1) Jeg regnede bægerets rumfang ud, og det fik jeg til 766,6cm3 = 0,766dm3 = 0,766 Liter

Dernæst 30L / 0,766L = 39,16... bægere = 1 Liter eller 1 kg. Majscorn

23*39,16 = ~ 900,78 bægere

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Er lidt i tvivl, når der står '+ moms'... vil det sige, at væren, når den fx koster 190, skal tilsættes 25% eller er momsen inkluderet.

Jeg regnede med, at den ikke var, så derfor adderede jeg 25%.

Så 237,5 kr. istedet for 190 og 362,5 kr. istedet for 290.

250 popcorn bægere koster nu 237,5, hvorfor 900,78 koster 855,741 kr

De 23 kg. majs, som vi brugte, koster nu 362,5kr, hvilket jeg addere til 855,741 = 1218,241 for 900,78 bægere

Et bægers pris = ~ 1,35 kr.

Har jeg regnet rigtigt - vil gerne have respons til begge opg. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist samme opgave som du startede i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1002952

Dine udregninger er tilsyneladende korrekte; men man kan måske argumentere for, at der skal indkøbes 1000 popcorn bægere, da de sælges i pakker med 250 bægere i hver. Det vil ændre salgsprisen en smule. Det er korrekt at lægge de 25% moms til priserne.


Svar #2
15. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Tak for svar.

Mht. dobbeltposten, så er det ikke en fejl. Jeg lavede netop to, da jeg ikke fik svar i den første...


Skriv et svar til: Opgave om popcorn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.