Matematik
Ubestemte og bestemte integraler
Hej,
Er der nogen der kan forklare mig hvad forskellen på ubestemte og bestemte integraler er, og måske inddrage et eksempel?
Svar #1
14. april 2011 af Anxyous (Slettet)
At finde det ubestemte integral af en funktion betyder at finde stamfunktionen for den.
At finde det bestemte integral mellem to grænser af en funktion betyder at finde arealet under grafen for funktionen (det kan også være arealet mellem to grafer osv.) Egentlig er det ikke nødvendigvis arealet du finder med det samme, da du godt kan have to områder, som bliver trukket fra hinanden ved det bestemte integral. Integralet kan også være negativt, hvilket arealet ikke kan.
Jeg håber, at det var til at forstå.
Svar #2
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)
Når du finder et bestemt integral løser du integralet i et bestemt interval. Her får du en bestemt talværdi, som angiver arealet under grafen for funktionen f(x).
Derimod når du finder et ubestemt integral foretager du en regulær integration, hvor du finder frem til stamfunktionen for f(x).
Svar #3
14. april 2011 af mathon
et ubestemt integral er en funktion
et bestemt integral er en talværdi
eks.
f(x) = 3x2 - 2x
∫(3x2 - 2x)dx = F(x) = x3 - x2 + k
0∫3(3x2 - 2x)dx = 18
Svar #4
14. april 2011 af theaemily (Slettet)
Yes! Tak for hjælpen. Kan I forresten svare mig på, hvad man kan bruge integralregning til i den virkelige verden?
Svar #5
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)
#4
I fysikken bruger du bl.a. integralregningen og differentialregningen til kinematik og bevægelseslære og beregning af arbejde og energi. Derudover bruger man også integralregning til bestemmelse af inertimomenter, fordi man summerer massen op over hele legemer.
Skriv et svar til: Ubestemte og bestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
