Matematik

ligning

15. april 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 Hvordan regner man dette ud??

En mand og kone har en samlet alder på 91.
Manden er nu dobbelt så gammel som hans kone var, da han var så gammel som hun er nu.
Hvor gamle er de ..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Omsæt oplysningerne til ligninger:

En mand og kone har en samlet alder på 91.
M + K = 91

Manden er nu dobbelt så gammel som hans kone var, da han var så gammel som hun er nu.
Manden havde konens nuværende alder for (M-K) år siden. Dengang var konens alder K - (M-K) = 2K - M . Derfor

M = 2·(2K - M) = 4K - 2M , dvs

3M - 4K = 0

Løs nu de to ligninger.


Svar #2
16. april 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.