Matematik

2. gradspolynomie og det gyldne snit ?

16. april 2011 af 215 (Slettet)

 er der sammenhæng mellem disse ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af peter lind

De tal, der indgår i det gyldne snit er løsning til en andengradsligning. Det vil jeg ikke kalde en sammenhæng.


Svar #2
16. april 2011 af 215 (Slettet)

 Løsningsformlen for en andengrads og drage paraller med gyldne snit ... hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2011 af SuneChr

Det gyldne snit fremkommer således:

Vi har et liniestykke |AB|  hvorpå afsættes et punkt P.  P deler således |AB|  =  |AP| + |PB| .

P deler |AB| i det gyldne snit   ⇔   |AP| / |AB|  =  |BP| / |AP| .  For nemheds skyld kalder vi

|AP|  =  x   og  |AB|  =  a .  Indsat i udtrykket for oven fås:  x2 + ax - a2  =  0 ,  som er en almindelig andengradsligning,

hvor vi er interesseret i den positive x værdi. Vi får da endelig:      |AP|  =  |AB|·( √5 - 1 ) / 2  .


Svar #4
17. april 2011 af 215 (Slettet)

 forstår det ikke ...e


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2011 af peter lind

Her er en mere udførlig beskrivelse http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit og  http://mathworld.wolfram.com/GoldenRatio.html


Skriv et svar til: 2. gradspolynomie og det gyldne snit ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.