Matematik

geometri og vækst

17. april 2011 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Er der nogen af jer der vil give en hjælpende hånd ?

Jeg har følgende opgave som jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Benyt Pythagoras sætning (a^2+b^2= c^2) til at finde h udtrykt ved x. Vis at sammenhængen er:

h= 441-x2 /42.

Tak på forhånd sidder virkelig i klemme :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2011 af NejTilSvampe

du kan starte med at opgive HELE opgaven... hvad drejer opgaven sig om?!


Svar #2
17. april 2011 af Walsh (Slettet)

 Hele opgaven handler om papirfoldning og beregning af trekanter osv. altså geometri dette er bare en under opgave til de andre opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2011 af NejTilSvampe

.... Så opskriv resten af underopgaverne, vi kan jo ikke gætte os frem til hvad opgaven går ud på. Du må have en tegning at gå ud fra eller et eller andet.


Svar #4
17. april 2011 af Walsh (Slettet)

 jamen dette er underopgaven.  Sådan som jeg har forstået det jeg vender tilbage når jeg har konsulteret min lærer 

tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2011 af NejTilSvampe

åh gud... hvor svært kan det være at skrive af fra din opgavebeskrivelse? - anyway, jeg giver op. held og lykke.


Svar #6
17. april 2011 af Walsh (Slettet)

 Hvis opgavebeskrivelsen er på et halvt a4 ark. Kan jeg forestille mig at halvdelen af jer inde på SP ikke ville skænke det et blik fordi det er åååh så hårdt at læse.

Anyway.

Vi har at AC= h og BC= x. Bredden af et a4 ark er 21 cm.  Hvor langt er stykket AD? hvor langt er stykket AB.

værsgo:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2011 af NejTilSvampe

jeg forstiller mig en trekant ABC har kateterne

AB og BC

AC er hypotenusen

h^2 = x^2 + AB^2

jeg gætter på AB er bredden.

AB = 21

h(x) = √(x^2 + 21^2)

Læg mærke til at du hverken angiver hvad størrelsen h eller x er, eller hvad A, B og C er. Det svarer til at jeg spørger dig hvad Y er hvis Z er 3... Det er ikke fordi jeg kræver meget af dig, blot at du formulerer selve opgaven så det er forståeligt.


Svar #8
17. april 2011 af Walsh (Slettet)

Højden har jeg målt ,tilnærmet ,29.5 cm. (officielt 29,7 cm)


Svar #9
17. april 2011 af Walsh (Slettet)

 Nej det er forkert. Poster et billede i paint.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Måske bør du tænke på, at det ofte kan tage længere tid at gætte sig til de manglende oplysneinger end at skrive dem.

Og den tid går fra de andre, der gerne vil have en håndsrækning.

Så spil ikke fornærmet, men hjælp os at hjælpe dig i det, der ellers skulle være vores fritid ;-)


Svar #11
17. april 2011 af Walsh (Slettet)

Glem det det er kropumuligt at forklare. Ellers mange tak for jeres tid.


Skriv et svar til: geometri og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.