Matematik
Matematik
17. maj 2005 af
Tobias1234 (Slettet)
Jeg har parablen Y=x^2-8x+15.. Jeg skal finde afstanden fra dennes toppunkt (4,-1) til linjen y=3x-14.. Jeg har brugt punk-linje afstandsformlen og får 1/sqrt(10) er det rigtigt??
Herudover får jeg afvide at en familie af linjer er bestemt ved y=ax-(4a+2) og jeg skal nu bestemme for hvilke værdier af a parablen og linjen har et punkt tilfælles.. Er det noget med af diskriminanten skal være lig 0 eller..?
Herudover får jeg afvide at en familie af linjer er bestemt ved y=ax-(4a+2) og jeg skal nu bestemme for hvilke værdier af a parablen og linjen har et punkt tilfælles.. Er det noget med af diskriminanten skal være lig 0 eller..?
Svar #1
17. maj 2005 af xyz (Slettet)
du skal sige:
x^2-8x+15 = ax-(4a+2)
x^-(8+a)x+(4a+17) = 0
0 = d = (8+a)^2-4*(4a+17)=a^2-4 = 2 =+-2
Ja det skal være lig 0
x^2-8x+15 = ax-(4a+2)
x^-(8+a)x+(4a+17) = 0
0 = d = (8+a)^2-4*(4a+17)=a^2-4 = 2 =+-2
Ja det skal være lig 0
Svar #2
17. maj 2005 af xyz (Slettet)
afstanden fra parablens toppunkt til linien Y=3x-14
dist(T,l)= |3*4-14+1|/(kvadratrod af 3^2+1)
hvilket giver
= 1/kvad(10) = kvad(10)/10
dist(T,l)= |3*4-14+1|/(kvadratrod af 3^2+1)
hvilket giver
= 1/kvad(10) = kvad(10)/10
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
