Matematik

Matematik hjælp?

25. april 2011 af MartinYThienNguyen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej allesammen. 

Min lillesøster har en opgave, som hun ikke kan finde ud af. Hun har fundet facit'et, men hun ved ikke hvordan formulerer svaret. 

Opgave lyder sådan her: 

Hvor mange kampe skal der vindes efter hver af de to modeller, hvis overskuddet skal være på 10.000 kr?

Model 1: Y = 100 · x - 400

Model 2: Y = 125 · x - 1000

Y = overskuddet angivet i Kr

X = antallet vundne kampe

Hun spurgte mig, om jeg kunne hjælpe hende med opgave, da jeg som regel er god til sådanne opgaver. Men der er noget, der ikke stemmer, når jeg prøver at løse opgaven. Jeg gider ikke rigtig til, at skrive mine udregninger ned, så det kunne være dejligt, hvis der var nogen, der kunne løse opgaven for os. Opgave skal afleveres i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Define-A-Lash (Slettet)

Er det ikke bare at sætte Y = 10.000, og derefter isolerer x ?

Model 1:

10.000=100*x-400
10.400=100*x
x=10.400/100
x=104

Altså efter 104 kampe

Model 2:

10.000=125*x-1000
11.000=125*x
x=11.000/125
x=88

Altså efter 88 kampe


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 "Jeg gider ikke rigtig til, at skrive mine udregninger ned"

Det er da også alt for meget at forlange.


Skriv et svar til: Matematik hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.