Matematik

Bestem areal af parallelogram (vektor)

25. april 2011 af LADosHJÆLPEhinanden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med et par matematik-opgaver som driller... Håber I kan hjælpe mig... Opgaverne lyder som følgende:

I et koordinatsystem er givet to punkter P(3,1) og Q(20,7) samt en vektor a = (4 over -3)

b) Bestem arealet af det parallelogram der udspændes vektorerne:  vektor PQ på vektor a

c) Bestem koordinatsættet til projektionen af vektor PQ på vektor a.

Jeg har lavet a'eren som går ud på at bestemme den ligning der går gennem punktet P, og som står vinkelret på vektor a.

Håber meget I kan hjælpe mig, da jeg er gået i stå  :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Da vi er i planen, er arealet af det af to vektorer a og b udspændte parallelogram lig med

A = |âb| ,

hvor â er tværvektoren til vektor a .

c) Projektionen af vektor b på vektor a er vektoren

ba = (ba/|a|) a/|a|


Skriv et svar til: Bestem areal af parallelogram (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.